Javascript verkar inte vara aktiverat i din webbläsare!

För att Månresan ska fungera måste du gå in i webbläsarens inställningar och aktivera detta. Konsultera hjälpen i din webbläsare.

Sommarspecial!

Månresan till hela skolan i två år för endast 1600 kr !!

Normalpris är 900 kr/år.

(Erbjudandet gäller t.o.m. 2011-07-31)

Vad är Månresan?

  • Månresan är ett klassprojekt för åk 1-9 där klassen arbetar mot ett gemensamt mål, att färdas från jorden till månen i en virtuell månraket.
  • Eleverna löser slumpmässigt utvalda uppgifter ur en databas med ca 20 000 uppgifter. Huvuddelen av uppgifterna är i ämnet matematik men utökas successivt med bland annat engelska och geografi.
  • Alla elevernas resultat ackumuleras och driver raketen framåt mot månen.
  • I genomsnitt krävs det ungefär 80 000 korrekt lösta uppgifter innan raketen är framme. För en normalstor klass tar detta ungefär 1 år att genomföra.
  • När en klass nått fram till månen har de förbrukat ungefär 60 övningsböcker
  • Eleverna kan arbeta med Månresan i skolan, hemma, hos kompisen etc. så dålig tillgång på datorer i skolan är absolut inget hinder. Månresan är det perfekta hemarbetet helt enkelt!

Tack vare Månresans unika upplägg fungerar materialet dessutom som en utmaning för klassen, och som därmed ger ovärderlig lärdom om uthållighet, klassgemenskap och målmedvetenhet. Månresan ger faktiskt varje elev en möjlighet att känna sig behövd och viktig, och detta gäller i synnerhet de svagare eleverna.

Månresan är ett multiverktyg och dess fulla potential upptäcks många gånger först en bra bit in i projektet. Ingen lärare på grundskolan ska behöva vara utan detta unika verktyg!

Därför kostar grundpaketet endast 500 kr (400 kr exkl. moms)!

Exempel på hur frågorna kan se ut

Materialet innehåller lite drygt 20 000 frågor och det bästa sättet att skaffa sig en uppfattning om hur frågorna ser ut är att ta en tur med testraketen.

Några snabba exempel på frågor:

Så här enkelt beställer du Månresan!

Skolor i Kronobergs län rekvirerar Månresan direkt från AV-Media Region Kronoberg. (Se instuktionen längre ned på den länken)

Övriga skolor skickar ett mejl till info@sandellutbildning.se med ämnet "Beställning av Månresan".

I mejlet skriver ni om ni vill beställa några extra lärarkonton eller månraketer utöver de 2 lärarkonton och 4 månraketer som ingår i grundpaketet.

Ange vilken e-postadress vi ska skicka era inloggningsuppgifter till.

Ange också faktureringsadress och var noga med att få med eventuella referenskoder.

Pris
Grundpaketet kostar 500 kr (400 kr exkl. moms) och i detta ingår följande:

- 1 administratörskonto
- 4 månraketer med plats för 200 elever (50 elever per raket)

Extra månraketer kostar 50 kr/st (40 kr exkl. moms).

Fullt utnyttjad motsvarar varje månraket ungefär 60 övningsböcker, vilket alltså betyder att ni köper 240 övningsböcker för 400 kr plus moms.

Administratörskontot kan användas av flera lärare samtidigt (lägga in elever och ändra svårighetsgrad etc.)

Hur lång tid tar en Månresa?

Medelavståndet från jorden till månen är ca 384 000 km. Varje rätt besvarad fråga ger bränsle som räcker till mellan 1-50 km, beroende på svårighetsgraden på frågan.

I genomsnitt behöver klassen lämna in cirka 80  000 rätta svar för att nå fram till månen, och det har visat sig att det i medeltal tar ungefär 1 år. Tiden beror naturligtvis väldigt mycket på om eleverna endast arbetar med Månresan vid sidan om sin ordinarie undervisning (som extramaterial och/eller som hemläxa) eller även på lektionstid.

När klassen så tillslut har tagit sig ända fram till månen kan de välja att bosätta sig någonstans i någon av månstäderna. På så vis kommer de att kunna visa för resten av Sverige att de genomfört denna fantastiska prestation.

Tips och tricks!

Många använder Månresan som hemläxa, t.ex. "I kväll klockan 19:00 jobbar vi så mycket vi kan under 15 minuter. Klarar vi 2 000 km???". Andra startar flera månraketer samtidigt för att utöka sporren ytterligare genom att starta en intern tävling på skolan mellan klasserna om vem som kommer först till månen.

Krav på datorutrustning?

OBS! Månresan kräver ingen installation av några extra program. Det enda som krävs är en modern webbläsare och en koppling till Internet. Enkelt och bekvämt! Testa din dator/webbläsare här!

Vår grundidé med Månresan

Månresan är mer än bara ett annorlunda övningsmaterial. Månresan handlar i lika stor utsträckning om ...

  • ... att kunna samla sig inför en större uppgift. Vi lever i en värld där allt mer ska ske allt snabbare. Det är därför viktigt att visa att det finns uppdrag som tar längre tid än "30 sekunder" att slutföra.
  • ... att lära sig den oerhörda kraften i många människors gemensamma arbete. Om hela klassen arbetar tillsammans kommer det att kännas som om raketen flyger fram av sig själv. Om istället bara några få i klassen deltar kommer det att kännas som om raketen färdas i "motvind".
  • ... att alla kan bidra med sitt, i stort och i smått. Alla i klassen kan dra sitt strå till stacken. Ingen behöver känna sig utanför. Det gör ingenting om man gör fel, får då händer ingenting. Men för varenda bränslecell som har omvandlats så har raketen kommit en bit närmare månen. Det viktiga är att alla regelbundet bidrar med något.
  • ... att visa tålamod, glöd och kämparanda. Månresan är en stor utmaning för klassen, inget snack om saken. De som tar sig ända fram har utfört en enorm bedrift. Kraften att tillsammans lösa ca 80 000 uppgifter finns i vilken normalstor klass som helst, det gäller bara att mobilisera den.

Lycka till på era månresor!!

 

(Alla priser är exkl. moms om inget annat anges)